Jednomjesečni pritvor za P.S. koji je uhićen u akciji “Provalnik”

brcko policija

Tužiteljstvo Brčko distrikta predložilo je, a nadležni sud prihvatio, jednomjesečni pritvor za P.S. (33) iz D. Žabara, koji je zajedno s još tri osobe prije dva dana uhićen u okviru policijske akcije kodnog naziva “Provalnik”.

“Pritvor za P.S. zatražen je zbog opasnosti da bi mogao ponoviti kazneno djelo i mogućnosti da bi utjecajem na svjedoke, prikrivanjem ili uništavanjem tragova kaznenog djela mogao ometati daljnji tijek kaznenog postupka”, priopćeno je iz brčanskog Tužiteljstva.

On je osumnjičen za devet teških krađa izvršenih u suizvršiteljstvu s drugim osobama, a isti je i ranije višestruko osuđivan za imovinska i druga kaznena djela

Iako za ostale osumnjičene nisu prikupljeni dokazi koji bi opravdavali njihovo dalje zadržavanje i određivanje pritvora Tužiteljstvo će nastaviti njihovo daljnje procesuiranje u pravcu dokazivanja kaznenog djela za koje ih sumnjiči zajedno sa P.S.

Naime, prema dosadašnjim rezultatima istrage utvrđeni su osnovi sumnje da je jedan od suizvršitelja sudjelovao sa P.S. u svakoj od devet teških krađa koje su izvršene provaljivanjem u obiteljske kuće u mjestima u okolici Brčkog.

Ovim kaznenim djelima pričinjena je ukupna materijalna šteta od preko 12.000 KM, dok pojedinačno pričinjene štete iznose od 400 do 5.000 KM, navodi se u priopćenju iz brčanskog Tužiteljstva.