Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Crna hronika

Jeziv prizor u selu u BiH: Čopor pasa zaklao 25 ovaca

06/09/2017

U selu Zalazje, kod Srebrenice, prošle noći psi lutalice usmrtili su 25 ovaca na imanju Ivka Stojanovića.

Mještane je ovaj događaj zabrinuo, a nadležni tvrde da je jedino rješenje azil za pse koji ne postoji u Srebrenici.

Ivko Stojanović do sinoć je imao 25 ovaca. Danas nema nijednu. On, ali i svi mještani Zalazja imaju isti problem – njihova stada već duže vrijeme napadaju psi lutalice.

Mještani podižu ograde, obezbjeđuju torove žicama, ali sve je uzalud. Strahuju da bi osim životinja, psi mogli da napadnu i ljude.

Ivko je ispričao da je pokušao da odbrani svoje stado, ali da je u čoporu bilo skoro dvadeset pasa i da nije uspio. Kaže da ti psi već godinama lutaju po ovim terenima i da niko o tome ne brine, pa ni lovačko društvo, prenosi RTRS.

Po zakonu, psi ne smiju biti odstrijeljeni. Јedino rješenje je azil kojeg u Srebrenici nema.

Načelnik Odjeljenja za privredu i razvoj opštine Srebrenica Cvijetin Maksimović kaže da ovaj problem mora biti riješen sistemski, te da će to biti dogovoreno – da li pojedinačnim projektom izgradnje azila za pse ili u saradnji sa susjednim opštinama.

Ivko Stojanović kaže da za njega više nema života u ovom selu. Mještani Zalazja poručuju, ako nadležni nešto ne preduzmu, kažu, oni će odreagovati, makar time prekršili zakon.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.