Strah od Gačića

Još 130 policajaca stiže u Sarajevo, kreće velika potraga za serijskim ubicom

potraga gacicc policija

Iz MUP-a KS su danas naveli da je potraga intenzivirana, te da je od jutros policija u nekoliko navrata postupala po prijavama građana

Traje intezivna potraga  za Edinom Gačićem koji je u prošli ponedjeljak ubio Sauda Sultanića u mjestu Podorašac kod Konjica, a u subotu policajca Mahira Begića u Suhodolu kod Tarčina.

Povodom toga, jučer je ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica najavio dolazak još 130 policajaca iz više kantona kao ispomoć.

– Osjećaj sigurnosti građana Kantona Sarajevo nam je najvažniji. Posebno u situacijama kad određeni događaj stvara percepciju nesigurnosti. Zato će od građane Kantona Sarajevo osiguravati još 130 policijskih službenika iz drugih kantona – naveo je Katica.

Iz MUP-a KS su danas naveli da je potraga intenzivirana, te da je od jutros policija u nekoliko navrata postupala po prijavama građana.

Ekipe koje tragaju za Gačićem sastavljene su od istražitelja i pripadnika timova Jedinice za specijalističku podršku. Raspoređene su na cijelom teritoriju Kantona Sarajevo, te provjeravaju sve informacije koje dobivaju od građana, potvrđeno je iz MUP-a KS.