Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ubistvo kod Foče

Još jedan femicid u BiH: “Bio je nasilan prema njoj, nadležni su morali biti upoznati sa slučajem”

foca miljevina
Foto: N1

U porodičnoj kući nakon ubistva i samoubistva, nezvanično je pronađen pištolj

Opet femicid. Vrlo sličan horor onom od prije nekoliko dana u Gradačcu. U Miljevini kod Foče, muškarac je pištoljem ubio suprugu pa sebe.

Na samom ulazu u Miljevinu, ionako tiho mjesto, nakon događaja od prethodnog dana, postaje tiše.

Mještani Miljevine u šoku. Nisu željeli pred kamere N1. Sve se dogodilo na samo nepun kilometar od Miljevine, u mjestu Rataji.

Mjesto gdje se dogodio ovaj zločin, dan ranije, negdje nakon 17 sati, nije bilo teško naći, ali iz pijeteta i razumijevanja prema članovima porodice, koji su tražili da novinari ne snimaju njihov dom, tako je ekipa N1 i postupila. Rijetki su smogli snage i stali pred objektiv – saglasni – o unesrećenoj ženi samo riječi hvale. Ponašanje njenog supruga, nije za pohvalu, kažu potreseno. Znake nasilnog ponašanja prema svojoj supruzi pokazivao je i ranije, ali ovakav tragičan ishod niko nije očekivao.

“Bio je nasilan prema njoj. Provjeravao ju je. Ona je radila svoje poslove, išla je da zaradi dinar za tu djecu koju je školovala. Što se tiče nje, ona je bila ispravna i dobra žena. On je bio da Bog sačuva”, ispričao je za N1 rođak porodice Radivoje Todorović.

Radivojeva supruga dodaje da je njihov rođak prije zločina telefonom pozvao jednu od svojih kćerki i saopštio joj svoju namjeru, nakon čega je alarmirala svoje rođake da pomognu njenoj majci. Međutim, bilo je prekasno.

“Snaha mi priča da je on nazvao kćerku i rekao – ubiću i nju i sebe. Dijete je njegovo nazvalo i reklo – strina, molim te, otiđi dole, spasi mi majku. Ona je skočila da je spasi jer je tako i ranije spasavala, par puta. Nije to njemu prvi put, ko se nadao ovome. Sad, da li su oni znali da on ima pištolj ili nema, ja u to ne ulazim. Vjerovatno je to i bez dozvole”, kaže Jovanka Todorović.

Da li je lokalna policija ranije intervenisala, nije potvrđeno, ali sagovornica N1 kaže su morali da budu upoznati s ovim slučajem, jer se radi o malom mjestu u kojem se ništa ne može sakriti. U porodičnoj kući nakon ubistva i samoubistva, nezvanično je pronađen pištolj. Uviđaj su izvršili pripadnici Policijske uprave Foča, u prisustvu postupajućeg tužioca Okružnog tužilaštva u Trebinju.