Crna hronika

Ubistvo u Tuzli

Još se ne zna identitet ubijenog migranta, očevidac tvrdi: Jaukao je na cesti

30/07/2019
Migranti svakodnevno pristižu u Tuzlu (Foto: Fokus)

Tužitelj Dalibor Pinkas kaže da istraga još nije okončana, ali da jedino mogu potvrditi da je stradali iz Tunisa

U Tužilaštvu Tuzlanskog kantona još se utvrđuju okolnosti sinoćnje pogibije migranta.

Tužitelj Dalibor Pinkas kaže da istraga još nije okončana, ali da jedino mogu potvrditi da je stradali iz Tunisa.

– Ovo što vam sada govorim još uvijek nije potvrđeno. Radi se o našim preliminarnim saznanjima, jer su te istrage neuporedivo teže od naših redovnih istraga. Cijeli dan se borimo da utvrdimo identitet stradalog, čija će se obdukcija tek sutra obaviti, tako i potencijalnih osumnjičenih. Dakle, mi nemamo zvanično identitet ni za svjedoke ni za osumnjičene. Cijeli dan pokušavamo utvrditi identitet tih ljudi. Sve radimo uz pomoć prevodioca, ali imamo samo jednog čovjeka koji mora ići na svoj posao. Došao je jutros u pet sati kako bi nam pomogao. Jedino što mogu reći da je stradala osoba mlađi muškarac. Ono što pretpostavljamo je, da zbog mnogo krvi koju smo zatekli, je došlo do uboda oštrim predmetom – kaže postupajući tužitelj Pinkas.

Do ubistva migranta došlo je sinoć, nekoliko minuta nakon ponoći.

Podsjetimo, muškarac nepoznatog identiteta preminuo je od povreda zadobivenih u obračunu koji se oko ponoći dogodio na raskrsnici kod dvorane Mejdan u Tuzli.

Prema riječima očevidaca, riječ je o migrantu koji je došao u Tuzlu, a kojeg su napali drugi migranti – piše Avaz.

– Sve se događalo na raskrsnici dok su auti prolazili. Vidio sam svađu, a potom kako jedan muškarac u bijeloj majici vadi nož i udara drugog muškarca u predjelu stomaka. Nakon toga, grupa od četiri migranta je pobjegla u pravcu Šaćirovog mosta, dok je povrijeđeni migrant jaukao na cesti – kaže očevidac incidenta Alen Aljić.

U strahu da ne bude i sam napadnut, Aljić ih je gledao iz prikrajka i vidio kako su sa Šaćirovog mosta bacili nešto u rijeku Jalu. On pretpostavlja da je to bio nož.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.