Crna hronika

Kantonalni sud Tuzla

Kabilović i njegovih 13 “saradnika” ostaje u pritvoru

20/01/2020

Kabilovićeva grupa je "pod kontrolom" imala najmanje 40 ugostiteljskih objekata, a vlasnici su bili prinuđeni da mjesečno plaćaju od 500 do 3.000 KM na ime navodnog osiguranja

Kantonalni sud Tuzla produžio je pritvor za još dva mjeseca Berizu Kabiloviću i njegovim saučesnicima koji su preuzeli prevlast u podzemlju ovog kantona baveći se iznudom, preprodajom droge, prijetnjama, pokušajem likvidacije konkurenata i pranjem novca, piše Avaz.

Članovi grupe koji su s Kabilovićem prije mjesec dana uhapšeni u akciji MUP-a TK, su Selver Salimović Švrćo, Elvis Hamzić, Mujo Mandžić, Alen Jahić, Ammar Adrović, Semir Hajdarević Beganović, Adnan Požegić, Admir Trumić, Ermin Trumić, Semir Mustafa, Adis Šahinagić, Amir Lisičić Švabo i Armin Halilović Čaruga.

Kabilovićeva grupa je “pod kontrolom” imala najmanje 40 ugostiteljskih objekata, a vlasnici su bili prinuđeni da mjesečno plaćaju od 500 do 3.000 KM na ime navodnog osiguranja.

U suprotnom, Kabilovićevi ljudi izazivali bi tuče ili bi pucali u lokalima i uništavali inventar.

U tu svrhu Kabilović je osnovao zaštitarsku firmu “Wolves Security” putem koje su ugostitelji uplaćivali iznuđeni novac.

Nakon što su ovladali lokalima, grupa je u njima rasturala kokain, kanabis i amfetamin.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.