Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Detalji akcije

Kako je zaplijenjeno 350 kilograma droge: Carinicima rekli da je obuća

droga sipa

U pošiljci koja je trebala ići iz BiH u Njemačku, za izvozno carinjenje je bila prijavljena obuća

Detaljnim pregledom kamionske pošiljke koja se nalazila u carinskoj ispostavi Gradiška službenici Uprave za indirektno oporezeivanje u saradnji sa službenicima Državne agencije za istrage i zaštitu, otkrili su i veliku količinu droge „skank“ (oko 350 kilograma), koja se pokušala prokrijumčariti iz Bosne i Hercegovine u Njemačku.

Službenici UIO iz Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja iz Regionalnog centra Banja Luka, kasno sinoć su u carinskoj ispostavi Gradiška izvršili detaljan pregled kamionske pošiljike, koja je bila prijavljena za izvozno carinjenje.

U pošiljci koja je trebala ići iz BiH u Njemačku, za izvozno carinjenje je bila prijavljena obuća.

Detaljnim pregledom pošiljke je otkrivena veća količina opojne droge “skank”. Aktivnosti na terenu su provedene uz detaljnu koordinaciju sa kolegama iz Državne agencije za istrage i zaštitu – SIPA, koji su preuzeli sve naredne aktivnosti u ovom predmetu.

SIPA je, također, iznijela detalje akcije. Njeni pripadnici su, naime, zaustavili i izvršili pretres teretnog motornog vozila u kojem je pronađeno 30 paketa sa materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Skank“, težine oko 350 klograma.

Dva vozača predmetnog teretnog motornog vozila lišeni su slobode i isti će nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, a u zakonu određenom roku biti predati na dalje postupanje nadležnom tužiocu, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

SIPA u velikoj akciji zaplijenila 400 kilograma droge