Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Martina Mlinarević-Sopta

“Kako se ubije troje ljudi, a da niko ništa ne čuje. Da niko ne čuje krik?”

Foto: Društvene mreže

Zbog novog trostrukog ubistva koje je šokiralo Bosnu i Hercegovinu oglasili se i Martina Mlinarević-Sopta, ambasadorica Bosne i Hercegovine u Češkoj Republici

U nedjelju, 19. maja, u Tuzli je 39-godišnji Mujaga Čičkušić oduzeo sebi život skokom sa zgrade, dok su sutradan u njegovom stanu pronađena beživotna tijela supruge Amele (34) i njihovo dvoje djece u starosti od 9 i 2 godine.

Zbog novog trostrukog ubistva koje je šokiralo Bosnu i Hercegovinu oglasili se i Martina Mlinarević-Sopta, ambasadorica Bosne i Hercegovine u Češkoj Republici.

Njen post na Facebooku prenosimo u cjelosti.

“Nakon još jednog stravičnog, trostrukog ubojstva u BiH (jedne prelijepe mlade mame i dvoje malodobne djece), koji su ubijeni u stanu zgrade koja je načičkana drugim stanovima, ubijeni svirepo sjekirom, a istraga pokazuje da je u stanu sve bilo ispremještano od silne borbe za život te majke, koja se, istraga dalje kazuje, borila da spasi bar djecu; ne mogu, a da ne upitam, kako se ubije troje ljudi, pritom 2 djece, sjekirom, u borbi, i da nitko ništa ne čuje? Da niko ne čuje krik, dječje zapomaganje, urlanje, udaranje i poziv upomoć te žene?

Ovo pišem samo da još jednom apeliram – prijavljujte. Sve prijavljujte. Ako čujete neuobičajen plač u susjednom stanu, prijavljujte. Ako čujete neobičnu galamu, prijavljujte. Ako vas nije strah, pokucajte sami na ta vrata. Zovite policiju kao što ih zovete za pasji izmet na travnjaku, krivo parkirano auto ili muziku iz stana pored. Samo ne zatvarajte oči i uši, ne gledajte svoja posla baš u trenu kad se netko bori za dah, kad u svakom drugom trenu volimo da gledamo svačija posla. Prijavite. Svaku naznaku nereda i brutalnih svađa. Vaših ili tuđih.

Nećete biti komšija iz noćnih mora ako nekom pokušate spasiti život. Bit ćete onaj koji je pomogao. Koji nije šutio i okrenuo glavu kad ga je onaj najslabiji trebao”, napisala je Mlinarević.