Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kako su “pali” otac i sinovi koji su izgajali marihuanu: Planovi propali čim su stigli na plantažu

plantaza

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka uputilo je Okružnom sudu prijedlog za određivanje pritvora za tri lica osumnjičena za krivično djelo neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga.

Iz Tužilaštva je saopšteno da je nakon ispitivanja, prijedlog za pritvor predložen za osumnjičene Mladena Pajića /30/, Neđeljka Pajića /55/ i Vladana Pajića /33/.

Ova lica osumnjičena su, kako se navodi, da su od januara do 10. septembra ove godine na području zaseoka Lusići, kod banjalučke Mjesne zajednice Stričići, neovlašteno proizvodili, odnosno sadili i uzgajali indijsku konoplju iz koje se dobija opojna droga marihuana.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog bojazni da će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svjedoke.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Bajoj Luci.

Kako javljaju Nezavisne novine, Pajići, koji su porijeklom iz Stričića, gdje imaju i kuću, namjeravali ostati nekoliko dana kako bi se najvjerovatnije posvetili plantaži, ali su njihovi planovi propali čim su stigli.

“Policajci su saznali da otac i sinovi uzgajaju konoplju i prihvatili su se posla. Akcija ‘Hed’ pripremljena je do najsitnijih detalja, a okončana u ponedjeljak, kada su njih trojica uhapšena oko 17 časova. Pazilo se na svaki segment, o čemu svjedoči i to da su kamerom snimljeni radovi Pajića na plantaži. Gledalo se da budu zatečeni baš na tu, što se i desilo i na kraju su upali u policijsku zamku”, kaže izvor Nezavisnih.

Nakon što su sve trojica uhapšeni, uslijedio je brojanje stabljika pronađenih u šumi, ali i pretres kuća u Banjaluci i Stričićima, te auta u njihovom vlasništvu.

Pronađeno je i oduzeto 137 stabljika indijske konoplje i više njenih sjemenki, te 886 grama marihuane.

Kao šlag na tortu, zaplijenjeni su i plastični kanisteri kojim je u vodom siromašnoj Manjači droga zalivana, ali i druga oprema za uzgoj marihuane.

Da li su otac i sinovi sa nekim sumnjivim komunicirali, vjerovatno će biti utvrđivano vještačenjem njihovih mobilnih telefona, koji su takođe oduzeti.

Nezvanično se saznaje da su Mladen i Vladan poznati policiji odranije po nasilničkom ponašanju, odnosno tučama i sličnim krivičnim djelima.

Hapšenje trojice Pajića među mještanima postalo top tema.

“Ma, da se krstiš i lijevom i desnom rukom! Otkud droga ovdje?! Eto, samo nam je još to falilo! Znam ja njih sve trojicu i ne znam da ijedan od njih igdje radi. Dolazili su kući na Manjaču ponekad. A to što su radili… Šta da ti kažem? Budi Bog s nama”, priča nam jedan mještanin.