Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kanton 10 zavijen u crno: Petero preminulih u saobraćajnim nesrećama

saobracajna nesreca kisa

U utorak u vremenskom razmaku od nekoliko sati, dvije osobe su preminule nakon saobraćajnih nesreća koje su se dogodile na području općina Livno i Tomislavgrad.

Prva nesreća dogodila se oko 14:30 sati na magistralnom putnom pravcu Livno-Tomislavgrad, u mjestu Smričani, u kojoj je jedna osoba smrtno stradala.

Nesreća se dogodila kada su se sudarili vozilo Škoda Fabia kojim je upravljao Stipan Ćurić (52) iz Prisoja kod Tomislavgrada i teretno vozilo Mercedes kojim je upravljao Danilo Lučić (35) iz Ljubinja.

Vozač Škode je od zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu nesreće, dok je vozač kamiona u nesreći prošao bez ozljeda. Na oba vozila načinjena je veća materijalna šteta.

Uviđaj na mjestu nesreće obavili su pripadnici Policijske uprave Tomislavgrad i dežurni kantonalni tužitelj. Tijelo preminulog je nakon uviđaja prevezeno u mrtvačnicu Kantonalne bolnice u Livno gdje se jučer trebala izvršiti obdukcija kako bi se utvrdio točan uzrok
smrti.

Ivica Vrdoljak, glasnogovornik Uprave policije MUP-a Kantona 10 rekao je za Dnevni list kako je istraga u toku i da će uzrok nesreće znati nakon kompletiranja istrage.

Četiri sata kasnije, oko 18:20 sat dogodila se prometna nesreća na magistralnom putu Tomislavgrad – Livno, na prijevoju Privala.

U nesreći su sudjelovali Miro Ćalušić rođen 1978. godine nastanjen u Pasiču, općina Tomislavgrad, koji je upravljao vozilom marke Golf.

Drugi sudionik nesreće bio je vozač teretnog vozila MAN Mustafa Bilčević rođen 1986. godine u Zenici. Na oba vozila je načinjena materijalna šteta i niti jedan od sudionika nesreće nije tražio liječničku pomoć. Nažalost, u noći s utorka na srijedu Miro Ćalušić
se požalio na loše zdravstveno stanje i oko 2 sata je preminuo na putu do Doma zdravlja Tomislavgrada.

I njegovo je tijelo prevezeno u mrtvačnicu Kantonalne bolnice Livno kako bi se obdukcijom
utvrdio točan uzrok smrti.

U slučaju da obdukcijom bude utvrđeno da je Ćalušićeva smrt direktno povezana s prometnom nesrećom, bit će to peta žrtva u prometu od subote kada su u teškoj prometnoj nesreći na prijevoju Borova glava smrtno stradale tri osobe, dok je jedan osoba teško ozlijeđena.

Podsjećamo, do nesreće je došlo u 20:10 sati kada su se sudarila vozila BMW registracijskih oznaka E31-T-197 kojim je upravljao Almedin Tiro rođen 1994. godine u Tomislavgradu i vozilo Polo registracijskih oznaka ŠI-285-FG (Republika Hrvatska) kojim je
upravljao Maro Drašković rođen 1982. u Makarskoj (Republika
Hrvatska).

Zajedno s njim u vozilu nalazili su se Mario Mikulić rođen 1989. u Bugojnu, nastanjen u Makaraskoj i njegova majka Marija Mikulić rođena 1966. u Bugojnu, nastanjena u Makarskoj.

U direktnom sudaru BMW-a i Pola smrtno su stradala oba vozača i Mario Mikulić, dok je njegova majka Marija zadobila teške tjelesne ozljede.