Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Posavski kanton

Kantonalni policijski načelnik počinio samoubistvo, oglasili se iz policije

Foto: Arhiv

“Na mjestu događaja je izvršen uviđaj te je dežurni mrtvozornik pregledao tijelo i utvrdio da se radi o samoubistvu vješanjem nakon čega je tijelo predano porodici radi ukopa”, navode u izvještaju MUP-a Posavskog kantona

Jučer je došlo do tragedije u Orašju gdje je policijski službenik koji je obavljao funkciju načelnika Odjela Kriminalističke tehnike i KDZ MUP Posavskog kantona, te bivši komandir policijske stanice Orašje izvršio samoubistvo.

Tragedija se dogodila u porodičnoj kući, a beživotno tijelo pronašao je dežurni ljekar.

O svemu su se oglasili i iz MUP-a Posavskog kantona.

Iz policije objavili detalje

“Dana 6. marta 2024. godine oko 14,30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je dežurni doktor DZ Orašje prijavio da je u porodičnoj kući u 48. Ulici u Orašju pronađeno beživotno tijelo policijskog službenika D.K.

Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i osigurala mjesto događaja do dolaska nadležnog tužitelja, dežurnih kriminalističkih istražitelja i tehničara kao i dežurnog liječnika-mrtvozornika DZ Orašje.

Na mjestu događaja je izvršen uviđaj te je dežurni mrtvozornik pregledao tijelo i utvrdio da se radi o samoubistvu vješanjem nakon čega je tijelo predano porodici radi ukopa”, navode u izvještaju MUP-a Posavskog kantona.