Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

podignuta optužnica

Kćerki dao službeno policijsko vozilo pa pokosila motociklistu

nesrecaaa

Predloženo je saslušanje 22 svjedoka, tri vještaka i oko 60 materijalnih dokaza , kaže Aničić

U Tužilaštvu Zapadnohercegovačkog kantona danas su podigli optužnicu protiv Irine P. (33) iz Mostara, zbog ugrožavanja javnog prometa uslijed čega je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede.

Kako su naveli, Irina P. se tereti da je 1.septembra 2019. godine u mjestu Veljaci, općina Ljubuški, na lokalnoj cesti prema kupalištu „Koćuša“ upravljajući vozilom VW-Golf, korisništvo MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona izazvala saobraćajnu nezgodu u kojoj je oštećeni P.I.D (20) ,koji se kretao motociklom Yamaha-Cygnus, zadobio teške tjelesne ozljede u vidu višestrukih prijeloma kostiju.

-U optužnici je predloženo saslušanje 22 svjedoka, tri vještaka i oko 60 materijalnih dokaza na kojima sam zasnivao osnovanost podizanja optužnice i upućivanja iste na potvrđivanje Općinskom sudu u Ljubuškom-izjavio je Josip Aničić, kantonalni tužilac Tužilaštva ZHK.

Nedugo nakon nesreće u medijima su se iznosile informacije o tome da se ovaj slučaj pokušava zataškati, jer je, kako se navodilo, službenim automobilom upravljala kćerka zaposlenika MUP-a HNK.

Iz MUP-a ZHK su tada nakon obavljenog uviđaja objavili kako je utvrđeno da je da je „u saobraćajnoj nesreći učestvovalo vozilo marke Golf 7 , vlasništvo MUP-a HNK, kojim je prema prijavi upravljao Z.P., zaposlenik navedenog Ministarstva i motocikl marke „Cygnus“ bez reg. oznaka kojim je upravljao P.I.D. (2000.)“.