Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prijedor

Knjigovođa prisvojila više 95.000 KM od poslodavca

novac ftv (1)

Terete je da je to učinila u periodu od januara 2015. godine do jula 2021. godin

N.K. iz Prijedora osumnjičena je da je kao knjigovođa društva ograničene odgovornosti iz Prijedora uplaćivala novčana sredstva firme na svoje bankovne račune i račune jedne osobe iz Prijedora i prisvojila 95.013 KM.

Terete je da je to učinila u periodu od januara 2015. godine do jula 2021. godine

Protiv nje su policijski službenici Policijske uprave Prijedor Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor podnijeli Izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivična djela zloupotreba povjerenja, zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, pronevjera, prevara u službi i zloupotreba položaja odgovornog lica.

“Osumnjičena se tereti da je kao knjigovođa društva ograničene odgovornosti iz Prijedora u periodu od januara 2015. godine do jula 2021. godine zloupotrijebila službeni položaj i ovlaštenje i bez znanja poslodavca uplaćivala novčana sredstva privrednog subjekta na svoje bankovne račune i račune drugog lica iz Prijedora, te na taj način protivpravno prisvojila novac u ukupnom iznosu od 95.013,35 KM, za koliko je oštetila društvo ograničene odgovornosti”, navodi se u saopštenju policije, prenose Nezavisne novine.