Sunita Hindić Bošnjaković

Ko je bivša miss Hercegovine osumnjičena za ubistvo poznatog mostarskog ugostitelja?

sunita

Ivankovića je navodno ustrijelila s više metaka u leđa i ubrzo se dala u bijeg. Pretpostavlja se da ima pomagače, ali da nije napustila teritorij BiH

U petak rano u jutro u Vili Ivanković u Buni kod Mostara nađeno je beživotno tijelo njenog vlasnika Nine Ivankovića, inače poznatog hercegovačkog ugostitelja.

Pored tijela je pronađen pištolj pa se na početku sumnjalo da je riječ o samoubistvu. Ubrzo je, međutim, policija objavila sasvim suprotnu informaciju.

– Riječ je o nasilnoj smrti, u toku je policijski uviđaj. Prijavu smo dobili oko 7:30, u Policijsku stanicu Jug. Prema prvim službenim informacijama, smrt je nastupila usljed djelovanja vatrenog oružja – izjavio je Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Policija za ubistvo 55-godišnjeg ugostitelja sumnjiči 21-godišnju Sunitu Hindić Bošnjaković. Prema dosadašnji informacijama, ona je stari znanac policije, i to zbog nasilničkog ponašanja.

Posljednji incident datira od 1. maja ove godine kada je verbalno, a onda i fizički napala državljanina Hrvatske A. P.. Tom prilikom napala je i policajce koji su joj išli uručiti prekršajni nalog. Sve je začinila i bujicom pogrdnih riječi na njihov račun.

Hindić Bošnjaković se proslavila svojim polugolim fotografijama koje je sama objavljivala na raznim društvenim mrežama, a hvalila se i titulom misice Hercegovačko – neretvanskog kantona.

Pokušavala je i sa muzikom, snimivši nekoliko pjesama. Neki policijski izvori dovodili su je u vezu i s prostitucijom.

Ivankovića je navodno ustrijelila s više metaka u leđa i ubrzo se dala u bijeg. Pretpostavlja se da ima pomagače, ali da nije napustila teritorij BiH.

Obdukcija ubijenog Nine Ivankovića bit će obavljena tokom subote, nakon čega će biti poznato više detalja. Za to vrijeme jake policijske snage dale su se u potjeru za 21-godišnjakinjom.