Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ko su akteri posljednjeg revolverškog obračuna u Sarajevu VIDEO

Pucnjava u Sarajevu

Dvadesetosmogodišnji Sarajlija Edis Bunar, osoba koja je policiji itekako poznata, ranjen je u utorak u pucnjavi u sarajevskom naselju Alipašino polje, a napadači su se potom razbježali.

Policija je nešto manje od sat vremena nakon toga uhapsila Dženana Drljevića (41) iz Sarajeva, koji se povezuje sa tom pucnjavom. Drljević je uhapšen u ulici Ive Andrića u Sarajevu nakon pucnjave i jučer je predat u nadležnost sarajevskog Kantonalnog tužilaštva.

Na Bunara je, navodno, te večeri uz Dženana nasrnuo i njegov brat Mustafa Drljević zvani Mute, pišu Nezavisne.

Pucnjava se odigrala u 21.45 na Trgu međunarodnog prijateljstva, kod kafića “Twister”.

Spekuliše se da su Bunar i Drljevići skupa sjedili u kafiću, ali tada je došlo do svađe, a potom i fizičkog obračuna, te potezanja oružja. Bunar je poslije ranjavanja vozilom Hitne pomoći prevezen u Kliniku urgentne medicine Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, gdje su mu konstatovane lakše povrede.

U 22.40 policajci su u Ulici Ive Andrića, u naselju Alipašino polje, locirali i uhapsili Dženana Drljevića i on je potom predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje uhapšenih MUP-a Kantona Sarajevo.

Obavljen je uviđaj, a policija traga za Mustafom Drljevićem.

Problematična su sva trojica. Bunar je odranije bio povezivan sa braćom Drljević. Za Mustafu Drljevića mediji su prije dvije godine pisali da je utjerivač dugova, a da je počeo i kamatariti.

Njegov brat Dženan također je povezivan s kriminalnim radnjama. Naime, u oktobru 2011. godine Aldijan Daidžić je teško ranjen u stomak hicem iz pištolja u pucnjavi, a policiji je potom rekao da ga je ranio Dženan Drljević.

Bunar je policiji, takođe, poznat. Ranjavan je u martu 2012. na istom trgu na Alipašinom polju, kada je na njega ispaljen rafal iz automatske puške za šta su se sumnjičili Alen Gadžo (26) i Suvad Hodžić (38). Prema nezvaničnim informacijama, Hodžić je tada tokom svađe sa suprugom, preko balkona bacio plastičnu kantu za smeće koja je, navodno, pala na automobil Bunarove supruge. Već narednog dana u Ulici Alibega Firduza pojavio se Bunar u pratnji jedne osobe, tražeći Hodžića, vjerovatno da mu se osveti jer je mislio da mu je ovaj napao suprugu. Srećom, mimoišli su se jer je Hodžić otišao do prodavnice. Hodžić i Gadžo su potom na Trgu Solidarnosti, kod tržnog centra Mercator, presreli Bunara, koji se vraćao u stan u Ulici Bajrama Zenunija. Tada je došlo do sukoba između Bunara i Mustafe Drljevića s jedne, te Hodžića i Gadže s druge strane. Bunar je zadobio prostrelne rane obje potkoljenice i natkoljenice. Ispred Mercatora policajci iz Novog Grada su zatekli ranjenog Bunara.

Bunar je u društvu dvojice kompanjona u avgustu 2012. godine demolirao buregdžinicu “Derby”.

Teretili su ga i da je učestvovao u razbojništvu na Trgu solidarnosti na Alipašinom Polju kada je napadnut i ranjen Agan Krilo, trgovac devizama, i kojem je tom prilikom oteto oko 100.000 KM. Uhvaćeni su u naselju Sutina kod Mostara.

I Bunar i Dženan Drljević su hapšeni u akciji “Malta”, koju su u februaru 2014. godine proveli pripadnici FUP-a. Optužnicom u tom slučaju obuhvaćeni su Dženan Drljević, Edis Bunar, Zoran Veličković (43), Sandra Dedić (34), Alen Agović (37), Faris Čolpa (40), Esad Ličina (42), Senad Cama i Igor Ilinčić (38). Većina njih puštena je da se brani sa slobode.

Tada je zbog organiziranog rasturanja droge uhapšeno 12 osoba, među kojima i dvojica policajaca.

Široj javnosti Bunar je svojevremeno postao poznat po snimku emisije “Slučajevi X” TV Hayat, kada je prijetio novinaru te kuće Veldinu Čustoviću.