Ko su “umiljati” drumski razbojnici s mostarske Kobilovače?

kobilovaca

Iz MUP-a HNK-a osporavaju medijske priče kako na regionalnoj cesti, na jugozapadnom izlazu iz Mostara prema Čitluku, na predjelu Kobilovače suvereno vlada skupina drumskih razbojnika baš kao u nekom akcijskom filmu.

Kako kažu, to je puko izazivanje fame, budući da još provjeravaju navode iz prijave koju su u utorak u podne zaprimili od 27- godišnje djevojke iz Čitluka.

Kako javlja večernji list BiH, ona je prijavila da je tom prilikom ostala bez više od 500 maraka u različitim valutama. Naime, 12 sati ranije, odnosno 30 minuta poslije ponoći, dok se vraćala kući, presrela su je trojica nemaskiranih muškaraca dvama vozilima te prepriječila put i opljačkala je.

Osim što nisu krili lica, nisu bili ni nasilni, štoviše, prvo su navodno htjeli razgovarati s njom.

Da je riječ o neobično umiljatim tipovima, svjedoči i podatak da su joj ostavili mobitel i ostale dragocjenosti, a uzeli samo novac te mirno i neopaženo netragom nestali. Opet, kako se neslužbeno spominje, riječ je o bliskoj poznanici jednog od vlasnika kladionice čiji je bliži stariji član porodice nedavno doživio brutalno noćno razbojstvo u porodičnoj kući u Širokom Brijegu, a koje još nije rasvijetljeno.

– U drugom slučaju koji se sada spominje vezano uz navodne famozne noćne prepade na Kobilovači, a datira od lani, policija je protiv poznatih počinitelja podnijela izvještaj o izvršenom kaznenom djelu Kantonalnom tužiteljstvu u Mostaru – zaključuju iz ovog MUP-a.