Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Koban bio jedan ubod nožem: Zbog čega je Semir ubio Fikreta na pijaci u Tuzli?

fikret ubistvo
Foto: Fokus.ba

Tridesetosmogodišnji Semir Muratović iz Tuzle koji je osumnjičen za ubistvo 52-godišnjeg Fikreta Durakovića iz ovog grada, danas je predat u nadležnost Tužilaštva Tuzlanskog kantona (TK), potvrđeno je za Tuzlanski.ba.

Podsjećamo, Fikret Duraković (52) je ubijen jučer oko 12 sati u naselju Bulevar u Tuzli s dva uboda nožem, a osumnjičeni za ovo krivično djelo je Semir Muratović (38). Muratović se nakon ubistva predao policiji, a nakon kriminalističke obrade u Ministarstvu unutrašnjih poslova TK predat je u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Tuzli gdje će danas biti saslušan.

“Tokom uviđaja koji je vodio tužilac ovog tužilaštva, a u saradnji sa Sektorom kriminalističke policije MUP-a TK je utvrđeno da je između ove dvije osobe došlo do verbalne prepirke i fizičkog obračuna, nakon čega je Muratović uzeo nož i Durakoviću zadao dva uboda u predjelu grudnog koša i leđa. Od posljedica ovog povređivanja Duraković je vrlo brzo i preminuo”, kazao je za Tuzlanski.ba glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović.

Ubijeni Fikret Duraković

Tužilac je izdao naredbu za obdukciju tijela preminulog, a danas će biti donesena naredba o provođenju istrage. Arnautović je dodao da će osumnjičeni biti ispitan, nakon čega će se Kantonalnom sudu u Tuzli navjerovatnije uputiti prijedlog za određivanje pritvora.

“Mi još uvijek nemamo informaciju o motivu ovog ubistva, međutim osumnjičena osoba će danas biti ispitana, kao i svjedoci. Pokušat ćemo doći do informacija šta je bio konkretan motiv za ovo krivično djelo”, dodao je Arnautović.

Ubistvo koje je u nedjelju potreslo Tuzlu dogodilo se na takozvanoj “Maloj pijaci” u naselju Bulevar, a Muratović i Duraković su se od ranije poznavali. Prilikom ovog događaja koban je bio jedan od uboda nožem koji je Duraković zadobio u predjelu srčanog mišića.

Kako se nezvanično saznaje, Muratović je od ranije poznat policiji.

Detalji ubistva u Tuzli: Fikret je prodavao cigarete, poznat identitet ubice