Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kobna Šervalova krivina označena kao crna tačka

vrbas – cesta smrti

“Putevi Republike Srpske” ustanovili su na putu Banja Luka – Jajce u mjestu Surjan crnu tačku ili opasno mjesto, na kojem će u budućem periodu biti preduzeto niz mjera kako bi se broj saobraćajnih nesreća i poginulih smanjio, javljaju Nezavisne novine.

Kako je potvrđeno u ovom preduzeću, u pitanju takozvana Šervalova krivina, koja se nalazi nedaleko od Bočca, a na kojoj je u proteklih nekoliko mjeseci život izgubilo više ljudi.

Ona će biti obezbijeđena u narednom periodu, a kroz nekoliko dana biće potpisan i ugovor za javnu nabavku kojom će biti izvršena detaljna provjera bezbjednosti saobraćaja na toj dionici.

Pravilnikom o identifikaciji i sanaciji opasnog mjesta definisano je kako je opasno mjesto ili crna tačka dionica puta van naseljenog mjesta u dužini od 300 metara, a na kojoj se desilo šest nesreća s posljedicama po lica.

Prema zvaničnim podacima od januara 2013. godine do maja ove godine na dijelu puta Banja Luka – Jajce desilo se 328 saobraćajnih nezgoda. Poginulo je 17 ljudi, teže je povrijeđeno 27, a lakše 146 osoba.

Ove godine crna serija je “otvorena” u aprilu pogibijom troje ljudi. Prvo je Milan Inđić iz Bijeljine sletio svojim automobilom tojota u Vrbas, da bi nešto kasnije na istom mjestu sletio i automobil škoda, u kojem su se nalazili Mirjana i Momir Radukić, supružnici iz Aginog Sela, koji su se utopili.

Tijela Milana Inđića i Momira Radukića pronađena su tek nakon potrage koja je trajala nekoliko sedmica. Početkom juna poginuli su Miloš Trivunčić (20) iz Šipova i Rafaela Marić (22) iz Gruda, saputnici u automobilu golf dva, koji je vozio Ilija Gajanović.

Automobil je iz neutvrđenih razloga izgubio kontrolu, sletio s puta i survao se u provaliju duboku tridesetak metara, da bi na kraju završio u rijeci Vrbas. Sve nesreće desile su se upravo na Šervalovoj krivini.