Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pu gradiška

Kod Banjalučanina pronađeno 500 saksija indijske konoplje

lab – gradiska

Lice se sumnjiči da je izvršilo i zamjenu kompletnog glavnog voda za eletričnu energiju i prespajanje sa kuće stanovanja na pomoćni objekat, čime je neovlašćeno koristilo električnu energiju

Policijski službenici Policijske uprave Gradiška, preduzimajući mjere i radnje na suzbijanju proizvodnje i prodaje opojnih droga identifikovali su i lišili su slobode D.B. (1975) iz Banje Luke zbog sumnje da je izvršio krivična djela „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ i „Krađa električne energije i prirodnog gasa“.

Naime, policijski službenici Policijske uprave Gradiška, postupili su po operativnoj informaciji da se u mjestu Donji Karajzovci, grad Gradiška, u pomoćnom objektu nalazi improvizovana laboratorija za proizvodnju opojne droge „Skank“.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Gradišci, u mjestu Donji Karajzovci, grad Gradiška, izvršen je pretres kuće i pratećih objekata koje koristi osumnjičeni i pronađeno je i oduzeto preko 500 saksija u kojima se nalaze ostaci biljke koji svojim izgledom asociraju na indijsku konoplju, kao i drugi predmeti pogodni za proizvodnju, pakovanje i dalju prodaju opojne droge (ventilatori, hemijska prihrana, cijevi za navodnjavanje).

Takođe, lice se sumnjiči da je izvršilo i zamjenu kompletnog glavnog voda za eletričnu energiju i prespajanje sa kuće stanovanja na pomoćni objekat, čime je neovlašćeno koristilo električnu energiju.

O navedenim okolnostima upoznat je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se u redovnoj proceduri dostavi izvještaj protiv osumnjičenog.