Crna hronika

TK

Kod četiri osobe pronađena droga

20/07/2020

O svemu je obaviješten kantonalni tužilac, a policija nastavlja rad na dokumentovanju ovih predmeta

Na području Tuzlanskog kantona policija je kod četiri lica pronašla drogu, digitalne vage i druge predmete, saopšteno je danas iz kantonalnog Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/.

U pretresu, prema nalogu Opštinskog suda Gradačac, kuće, pomoćnih objekata i dvorišta koje koristi lice iz Gradačca čiji su inicijali M.T. /37/ pronađena je digitalna vaga, plastična kutija sa drogom, četiri manja pakovanja droge, dvije šprice i drugi predmeti.

Prema naredbi Opštinskog suda Tuzla, policija je pretresla kuću, pomoćne objekte, dvorišta i automobil koje koristi lice sa inicijalima S.D. /50/ i pronašla digitalnu vagu, manji grumen droge i dva pakovanja od pvc folije sa drogom.

Pronađeni predmeti i materije su privremeno oduzeti, a protiv ovih lica će biti podneseni izvještaju Tužilaštvu Tuzlanskog kantona.

Pripadnici Odsjeka kantonalnog MUP-a za borbu protiv zloupotrebe droge su u Tuzli pretresli lice čiji su inicijali Ć.I. /37/ iz Gračanice i pronašli kesicu droge i drobilicu, a kod Tuzlaka I.B. /22/ manje pakovanje droge.

O svemu je obaviješten kantonalni tužilac, a policija nastavlja rad na dokumentovanju ovih predmeta.

Komentari

Autor: Srna

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.