Kod Mostara vatrenim oružjem uništene dvije nadzorne kamere

policija-hnk-mostar

Pripadnici Operativnog centra Policijske uprave Mostar u četvrtak, 17. marta, oko 23:59 sati uočili su prekid rada kamere koja je instalirana uz magistralnu cestu M-17, na lokalitetu “Ina-Sutina”, na sjevernom izlazu iz Mostara.

Nakon dvije minute prestala je s radom i kamera koja se nalazi tri do četiri kilometra u smjeru juga na magistralnoj cesti M-17, priopćeno je iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

“Uviđajem policijskih službenika PU Mostar utvrđeno je kako su kamere totalno uništene te je na temelju pronađenih čahura na mjestu događaja utvrđeno kako je na kamere pucano iz vatrenog oružja.

PU Mostar provodi kriminalističku istragu i poduzima druge operativne radnje kako bi pronašli počinitelje”, navodi se u priopćenju.

Iz policije navode kako su kamere instalirane uz magistralnu cestu M-17, davale odlične rezultate, prvenstveno u prevenciji saobraćaja, te samim tim i u smanjenu saobraćajnih nesreća, te su također služile za rješavanje kaznenih djela.

“MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona oštro osuđuje ovaj barbarski postupak neodgovornih osoba, te moli građane ako imaju neke informacije da prijave u Policijsku upravu Mostar”, priopćeno je.