Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Plantaža 2020"

Kod Srebrenice pronađena plantaža marihuane, stabljike bile već posječene

Policija-republike-srpske

Utvrđeno je da se u zasadu nalazilo oko 150 stabljika biljke koja svojim izgledom asocira na indijsku konoplju

Policijska stanica Srebrenica podnijela je Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini izvještaj o počinjenom krivičnom djelu neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, protivosobe S.M. iz Srebrenice.

“Preduzimajući planske aktivnosti usmjerene na sprečavanje krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, u okviru operativne akcije ‘Plantaža 2020’, policijski službenici iz Srebrenice su 27. oktobra ove godine, u Skelanima u srebreničkoj opštini, pronašli zasad indijske konoplje na kojem su stabljike većim dijelom bile posječene”, navedeno je u saopćenju Policijske uprave Zvornik.

Tom prilikom, policijski službenici su izuzeli sa nekoliko stabljika dužine 150 do 200 centimetara, kao i dijelove biljaka koje su posječene. Utvrđeno je da se u zasadu nalazilo oko 150 stabljika biljke koja svojim izgledom asocira na indijsku konoplju.

Nastavljajući dalji rad na rasvjetljavanju krivičnog djela i pronalasku počinilaca, policijski službenici su identifikovali osobu S.M. koje se može dovesti u vezu sa ovim krivičnim djelom.

“Izvršenim pretresom stambenog objekta i vozila koje koristi osumnjičeni, policijski službenici su pronašli i privremeno oduzeli biljnu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, municiju, nož, optiku za oružje i druge predmete koji će poslužiti kao dokazi u krivičnom postupku”, ističe se u saopćenju.