“Komšiluk&Radio Mileva”: Kako su građani razotkrili opasnog prevaranta (FOTO)

Prevarant “u mreži” Sarajlija

Među Sarajlijama se putem društvenih mreža širi upozorenje o pojavi prepredenog i uvjerljivog prevaranta. Ovo je njegov sadržaj:

Opis: visok, tamnoput, crna kosa i brada. Često je u crvenoj jakni i crnoj trenerci. Pravi se da priča na telefon, “sugovorniku” priča kako je došao jutros iz Velike Kladuše na neki posao u Butmiru i kako mu je poslodavac rekao da je drugi zaposlen.

On ima 5 KM u džepu nije mogao da se vrati, počne plakati na telefon moleći tog nekog da mu nađe smještaj, djecu je ostavio kod ujne, oni su tamo otkad mu je žena umrla… Naš merhametli narod odmah reagira i daje mu velike svote novca.

Najčešća ciljana grupa su mu muslimanke sa hidžabom i muškarci sa bradama.

“I ja sam se danas šetajuči sa mužem susrela sa njim, čak se i upoznao sa mužem i rekao da će doviti za nas jer je putnik.

Pokušali smo preko poznanika da ga pronađemo i nađemo mu smještaj, međutim, javio nam se ogroman broj ljudi kojima je isto pričao, dakle dotični ordinira mjesecima sa istom pričom”, napisala je korisnica grupe “Lopov u Sarajevu”.

U “istragu” se uključila nekolicina prevarenih pa se ubrzo doznalo da je riječ o Elviru D.

Prema riječima ostalih građana koji su se javili, osumnjičeni mijenja lokacije, a posljednji put je viđen na Vrelu Bosne.

Senada se “priključila akciji” pa je osumnjičenog fotografirala s balkona, Azra dojavila da je viđen na Trgu ZAVNOBiH-a u 11:50, Sabina kontaktirala policiju i postavila obavještenje o potrazi za navedenom muškom osobom.