horor u dubrovniku

Konobar iz BiH u Hrvatskoj silovao djevojku na terasi pizzerije

Dubrovnik
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
Dubrovnik

Nakon gnusnog čina, uzeo je novčanik s novcem i dvije bankovne kartice

U istražnom centru dubrovačkog Županijskog suda pri kraju je pravosudna istraga protiv 49-godišnjeg konobara, državljanina Bosne i Hercegovine, inače nastanjenog u Trebinju.

Istraga je pokrenuta nakon što je uhapšen zbog osnovane sumnje na kazneno djelo silovanja 20-godišnje državljanke Sjedinjenih Američkih Država iz New Yorka.

Slučaj od 12. juna

“Kazneno djelo silovanja počinjeno je na način da je konobar u ranim jutarnjim satima 12. juna nedaleko žičare i povijesne jezgre Grada, na verandi pizzerije, izvršio nasilni spolni odnos nad mladom Amerikankom bez njezina pristanka, što je ona potom prijavila službenicima Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Nakon toga je sudac istrage pokrenuo hitnu istražnu radnju te odmah ispitao studenticu koja je trebala dalje putovati”, rekao je glasnogovornik Županijskog suda u Dubrovniku, sudac Pero Miloglav, u razgovoru za Dubrovački vjesnik.

Određen mu pritvor

Istražni zatvor u trajanju do 30 dana konobaru iz Trebinja određen je zbog opasnosti od bijega.

Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku rješenjem o pokretanju istrage od 14. juna 2023. bludnog konobara tereti i za počinjeno kazneno djelo krađe na štetu američke studentice kojoj je, nakon gnusnog čina, uzeo novčanik s novcem i dvije bankovne kartice.