Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

dekan kriminalistike

Korajlić: Bilo je za očekivati da će Gačić pružiti otpor

specijalci lepenica gacic1

Bio je dosta agresivan, što je pokazivao kroz duži niz godina, a pogotovo se to ispoljavalo u zadnjim danima, nakon boravka na slobodi, rekao dekan Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije u Sarajevu

Nakon višednevne potrage danas je na području Lepenice, kod Kiseljaka, ubijen višestruki ubica Edin Gačić, što je potvrdila i Suvada Kuldija, portparolka Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Nedžad Korajlić, dekan Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu, tim povodom kazao je da je epilog policijske potjere za Gačićem očekivan. Istakao je da bi bolje bilo da je uhapšen živ, kako bi se vidjela njegova resocijalizacija i svi uzroci takvog ponašanja.

“Međutim, nekada se dese takve stvari, da jednostavno to nije moguće. Naravno, na osnovu onoga što je on radio i kako je činio krivična djela za očekivati je bilo da bi on mogao pružiti otpor, jer je bio i naoružan i imao je takav svoj mentalni sklop. Bio je dosta agresivan, što je pokazivao kroz duži niz godina, a pogotovo se to ispoljavalo u zadnjim danima, nakon boravka na slobodi“, istakao je Korajlić.

Kako je Kuldija kazala, Gačića su ubili pripadnici specijalne policije MUP-a KS.

Gačić je bio osumnjičen za ubistva policajca Mahira Begića u Suhodolu i Sauda Sultanića u Konjicu. Prije ubistava počinjenih proteklih dana, počinio je još dva zbog čega je bio na odsluženju višegodišnje zatvorske kazne.