Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ubistvo u tuzli

Korman šokirao izjavom o ubici: Ćustendil je kulturan i pristojan. Kažnjavan je zbog alkohola

Foto: Društvene mreže

Ćustendil je u srijedu navečer u Tržnom centru Brčanska Malta pucao u vlasnicu kafića Sidney, Amru Kahrimanović, te je u nju ispalio više hitaca

Kako je na jučerašnjoj pres konferenciji Uprave policije MUP-a TK potvrdio direktor Dževad Korman, Elvis Ćustendil, policijski službenik koji je ubio Amru Kahrimanović, ranije je bio pod dicsiplinskim mjerama.

Naime, Ćustendilu su 2020. godine izrečene disciplinske mjere zbog vožnje u alkoholisanom stanju i izazivanja saobraćajne nesreće.

– 2020. godine bio disciplinski kažnjen za povredu službene dužnosti zbog saobraćajne nezgode jer je bio pod dejstvom alkohola. Ćustendil je radio oko 30 godina kao policajac za rad u zajednici, kasnije mlađi inspketor i inspektor u Odjeljenju krim policije, pomoćnik komandira, a već nekoliko godina radi u operativnom centru, rekao je Dževad Korman, direktor Uprave policije MUP-a TK.

Dodao je i da ranije nije bilo prijava protiv Ćustendila.

– Nemamo saznanja da je imao određene veze sa vlasnikom objekta. Boravio je i u drugim objektima. Nemamo nikakvih prijava da je bilo kad pravio probleme. Nemam prijavljenih nikakvih saznanja o njemu od ranije. Bio je kulturan pristojan. On je od danas suspendovan, donesena je odluka o suspenziji, rekao je jučer Korman.

Podsjećamo, Ćustendil je u srijedu navečer pod dejstvom alkohola u Tržnom centru Brčanska Malta pucao u vlasnicu kafića Sidney, Amru Kahrimanović, te je u nju ispalio više hitaca. Ćustendil nije bio na dužnosti u tom trenutku ali je pucao iz službenog pištolja, kojeg je bio dužan ostaviti jer je bio na godišnjem odmoru, piše Tuzlainfo.