uhapšene tri osobe

Krali automobile s kojim su kasnije pljačkali bankomate, uspjeli ukrasti oko 137.000 KM

mercedes-pozar-rodoc2

Hapšenje je izvršeno u ponedjeljak, 10. maja, zajedno sa službenicima Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske i MUP-a Federacije BiH

Službenici Policijske uprave Doboj uhapsili su na području Sarajeva i Gradačca tri osobe koje su osumnjičene za krađu automobila i pljačku bankomata na području Modriče i Šamca.

Na području Sarajeva uhašene su osobe inicijala E.M. i O.M, oba iz ovog grada, a na području Gradačc aosoba inicijala A.S. iz tog grada, saopšteno je danas iz Policijske uprave Doboj.

Prijavljene osobe su tokom 2019. godine na području opštine Šamac otuđila automobil BMW vrijednosti 18.000 KM, koji su koristili prilikom nuspješne pljačke bankomata u toj opštini, a koji je naknadno pronađen zapaljen u opštini Usora.

Iste godine na području Modriče navedene osobe su iz bankomata otuđila oko 22.000 KM.

Ove osobe se sumnjiče i da su tokom aprila ove godine na području Modriče otuđile putnički automobil Audi Q7, vrijednosti oko 24.000 KM, kojim su 1. maja na području ove opštine iz bankomata otuđila oko 137.000 KM.

Hapšenje je izvršeno u ponedjeljak, 10. maja, zajedno sa službenicima Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske i MUP-a Federacije BiH.

Sve osobe su uz izvještaj o izvršenim krivičnim djelima juče predata u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj na dalje postupanje.