Krivnju za krađu ženskih torbica prebacuje na dvojnika – narkomana

sud banja luka

Na suđenju Goranu Talijanu (27) kojeg su optužili da je opljačkao jednu prolaznicu u Banjoj Luci, a potom i radnicu trgovine u istom gradu, njegov odvjetnik je rekao kako je ovdje došlo do zamjene identiteta, javlja Dnevni list.

“Iz dokumenata u tužiteljskom spisu iz istrage se vidi da je tadašnji tužitelj bio u velikoj dilemi da li je optuženi Talijan osoba koja je počinila razbojstva. S ovim djelom se u vezu dovodio i osuđivani narkoman Bojan Mrđenović koji frapantno liči na Talijana. Ovo razbojstvo je počinjeno na način na koji rade narkomani”, kazao je Talijanov odvjetnik Nebojša Pantić i zatražio oslobađanje svog klijenta. [yuzo_related]

S druge strane, okružna tužiteljica Biljana Janković zatražila je od Sudskog vijeća da osude Talijana jer smatra da je dokazala navode iz optužnice prema kojoj je on opljačkao dvije žene.

“Žene koje je optuženi napao, Aleksandra Vranješ i Ljiljana Savić, kazale su u sudu da je on osoba koja ih je napala. One nisu motivirane nadoknadom štete niti imaju nešto lično protiv njega. Ne predlažem ništa posebno, samo da se optuženi kazni u skladu sa zakonom”, kazala je tužiteljica Janković na zadnjem ročištu u banjolučkom Okružnom sudu.

Presuda je zakazana za danas, a jučer se posljednji put sucima obratio i Talijan koji kaže da on nema veze sa pljačkama. Ze zna zašto mu se ovo događa i kaže da mu nikada nije bilo potrebno krasti jer je imao novaca.

Optužnica ga tereti da je 17. aprila 2008. na ulici od Aleksandre Vranješ oteo torbicu s 250 maraka i dokumentima, te da je samo 20 minuta kasnije upao u trgovinu u Cerskoj ulici i radnici Ljiljani Savić s nožem prijetio; “daj pare, zaklati ću te”, te joj oteo 350 maraka.