Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kupila lažnu diplomu o završenoj srednjoj školi za 2.000 KM

diplome

Protiv dvije osobe iz Bosanskog Novog policija će podnijeti izvještaj nadležnom tužilaštvu zbog postojanja sumnje da su izvršili krivično djelo „falsifikovanje isprave“.

Žena, A.G., se sumnjiči da je za novčani iznos od 2.000 KM pribavila lažnu ispravu, odnosno diplomu o završenoj srednjoj školi u Banjoj Luci na ime drugoprijavljenog G.Ć.

Osumnjičeni G.Ć. je navedenu diplomu 2013. godine priložio na konkursu za zapošljavanje i to kao validan dokument, a za prijem u radni odnos za nastavnika praktične nastave.

Policijski službenci su, kako je danas saopćeno, izvršili pretres kuća i pomoćnih objekata vlasništvo osumnjičenih, te pronašli i privremeno oduzeli predmete koji će se u daljem postupku koristiti kao dokazi protiv ovih osoba.

Danje, kriminalističkom obradom je utvrđeno da je osumnjičena A.G. pribavila krivotvorenu diplomu srednje medicinske škole i potvrdu o odrađenom pripravničkom stažu na ime I.V. (1986), na osnovu koje je ta osoba zasnovala radni odnos njegovatelja u Republici Njemačkoj.