Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Lažno se predstavljali kao policajci i opljačkali stanare

policija rs

Policijski službenici Stanice javne bezbjednosti Pale lišili su slobode V. P. i S. J, zbog postojanja osnova sumnje da su se lažno predstavljali i počinili tešku krađu.

Policijskoj stanici Pale, dana 2016/6/20. godine, oko 02,00 sati, M.L. i A.J. su prijavili da su neposredno prije prijave, dva nepoznata muškarca došla u stan u kome imenovani žive pod zakup, te da su se predstavili kao policijski službenici i zahtjevali da izvrše pretres.

Oštećeni su naveli da su ih nepoznata osobe fizički i pasihički maltretirala, pretresla unutrašnjost njihovih prostorija, te iz stana otuđila dva mobitela.

Postupajući po navedenoj prijavi, operativnim radom na terenu policijski službenici su uspjeli identificirati izvršitelje, te utvrdili da se radi o osobama V. P. i S. J. iz Pala, kod kojih su pronađeni otuđeni telefoni.

S obzirom da je prilikom hapšenja V. P. imao vidljive tjelesne ozljede u predjelu glave koje je zadobio prije lišenja slobode, od strane policijskih službenika prevezen je u
Dom zdravlja gdje mu je ukazana liječnička pomoć i konstatirane teške tjelesne ozljede. U službenim prostorijama Stanice javne bezbjednosti Pale navedene osobe su alkotestiran kojom prilikom je kod obojice utvrđeno prisustvo alkohola u krvi u količini od 1,48 i 1,74 g / kg.

O događaju je obavješten dežurni tužitelj koji je naložio poduzimanje zakonom propisanih mjera i radnji na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenih kaznenih djela, saopćeno je CJB Istočno Sarajevo.