Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Crna hronika

Ubila bračni par u Srbiji, pa pobjegla u BiH gdje uživa u slobodi

15/02/2016

Državljanka BiH Magdalena Balać (35) zvana Lena već godinama izmiče pravdi i još je izvan dometa pravosuđa, kažu u MUP-u Srbije.

Još početkom aprila 2008. u Okružnom sudu u Nišu osuđena je na 35 godina zbog ubojstva iz koristoljublja trgovca rabljenim automobilima Bratislava Manojlovića (42) i njegove supruge Gorice Stanković (40) iz Aleksinca.

magdalena_nnn_bih_140216

Magdalena Balać

Magdalena je, prema presudi izrečenoj u njezinoj odsutnosti, 20. juna 2005. hladnokrvno ušla u dom Manojlovića u Čegarskoj ulici. Likvidirala je Bratislava, a s četiri metka teško ranila njegovu suprugu, koja je preminula nekoliko dana kasnije. Ranjena Gorica je uspjela policiji reći tko je pucao na njih.

Bratislav Manojlović je usmrćen hicem u sljepoočnicu, u svojoj kući u Čegarskoj ulici u večernjim satima, u dnevnoj sobi pred uključenim TV-om.

Nađen je u sjedećem položaju sa ispruženim nogama, glave spuštene na levo rame i sa ranom od metka na desnoj sljepoočnici.

Gorica je bila teško ranjena a ubica se, misleći da je odmah dobro obavla “posao”, dala u bjekstvo mračnim ulicama u Aleksincu. Nesumnjivo je da je Bratislav Manojović, koji je trgovao polovnim automobilima, strahovao za bezbjednost o čemu je svjedočila siguronosna video-kamera koju je ugradio na ulazu u dvorište kuće, ispred koje su 15 dana prije ubistva eksplodirale dvije “kašikare”.

Inače, za ovaj zločin u Aleksincu, nepravomoćnom presudom na 35 godina osuđen je i Danijel D. (33) zbog poticanja na ubistvo, dok je zbog prikrivanja Radi D. (23) izrečena kazna od tri, a njegovoj djevojci Mariji B. (22) od dvije godine, a Dejan D. (29) je osuđen na pet godina zbog prethodnog bacanja dvije bombe na kuću Manojlovića.

Kako je na suđenju utvrđeno, Danijel D. je Manojloviću dugovao 13.000 eura za kupljeni automobil.

Danijelu je stavljeno i na teret da je bio u kući u trenutku dok je Magdalena pucala na supružnike i da je nakon toga demontirao videonadzor sa snimkom na kojoj se vide i dao ga Radi D. i Mariji B., koji su je uništili.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.