Lopovi odnijeli sef sa 185.000 maraka

mup rs

Najmanje trojica lopova u noći sa srijede na četvrtak provalila su i opljačkala Pavlović International banku u Han Pijesku i tom prilikom ukrali sef u kojem se, kako saznajemo, nalazilo oko 185.000 maraka.

Kako je u petak saopšteno iz Centra javne bezbjednosti (CJB) Istočno Sarajevo, uviđajem je utvrđeno da su pljačkaši u banku ušli tako što su demontirali alarme, pišu nezavisne.com.

“U toku je preduzimanje mjera na identifikaciji izvršilaca i rasvjetljavanju ove teške krađe”, rečeno je iz CJB-a.
Iz ove banke u petak su nam kazali kako snimci kamera pokazuju kako su banku opljačkala trojica lopova, koji su iznijeli sef s novcem.

“Pomoću podataka koje imamo sa video-nadzora, pljačka se desila u četvrtak u 2.15, a trajala je oko 22 minuta. Tom prilikom ukraden je sef i pričinjena manja materijalna šteta na inventaru”, rečeno nam je u Pavlović banci.

Inače, kako saznajemo iz izvora bliskog istrazi, trio koji je orobio banku je vjerovatno imao i pomagače koji su ih čekali da obave posao.

“Kada su izašli iz banke, iz sefa su uzeli pare, a njega bacili s mosta u obližnju rječicu. Zatim su sjeli u auto i uputili se u nepoznatom pravcu”, kazao nam je izvor iz policije.

Kako je rekao, s obzirom na način na koji je pljačka izvedena, riječ je o dobro organizovanoj i opremljenoj kriminalnoj grupi koja je duže vrijeme smišljala plan pljačke.

Podsjećamo, novac iz Pavlović International banke odnesen je i 2005. godine u spektakularnoj pljački. Tada je presretnuto vozilo sigurnosne službe i ukradeno je oko 1,8 miliona KM.

Kao jedan od organizatora i učesnika uhapšen je Anes Kurbegović (42) u akciji kodnog naziva “Lutka”, a u kojoj su uhapšene desetine kriminalaca koje dovode u vezu sa nekoliko ubistava i pljački na teritoriji BiH.

Banke su posljednjih mjeseci na stalnoj meti lopova, a samo u Sarajevu su u posljednja dva mjeseca opljačkane tri.

Zadnja koja je orobljena je Raiffeisen banka, iz koje su lopovi 22. aprila ove godine od radnika uspjeli oteti oko 20.000 maraka.