Crna hronika

Lovac smrtno stradao, nagazio na minu u Livanjskom polju

18/09/2016

Prilikom lova na predjelu Maxov Vrh, iznad mjesta Čelebić, u općini Livno, jutros je od mine smrtno stradao Mile Barbarić iz mjesta Kovačić.

U izvlačenju nastradalog iz minskog polja učestvuju deminerski timovi Federalne uprave civilne zaštite, odnosno Tim ”B” i Tim ”A” Livno, saopćeno je iz Federalne uprave civilne zaštite.

Također, kako se navodi u izvještaju FUCZ, Pripadnici vatrogasne jedinice Zenica u subotu su izvukli unesrećene iz vozila prilikom teške saobraćajne nesreće koja se dogodila na magistralnom putu M-17, kod Zenice.

Dvije osobe su preminule na mjestu događaja, a treća u bolnici. Još dvije osobe su u teškom stanju i prebačene su u Kantonalnu bolnicu Zenica.

Na mjestu nesreće smrtno su stradali vozač ”alfa romea” B.T. iz Zeničkog naselja Sviće i putnik iz istog automobila koji je sjedio iza vozača, a prema posljednjim informacijama iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona osoba inicijala P. H. koja je zadobila teške tjelesne povrede, preminula je u Kantonalnoj bolnici Zenica.

U bolnici su s P. H. dovezeni i Š. S. (58) i I. M. (21), koji su zadoboli teške tjelesne povrede i ljekari se i njima bore za živote.

Uviđaj su obavljali tužioc i inspektori MUPZDK-a. Vozila su saobraćala alternativnim putem, saopćeno je iz Federalne uprave civilne zaštite.

Komentari