Crna hronika

tešanj

Lovca slučajno upucao njegov kolega?

06/06/2021

U mjestu Čifluk prilikom lova smrtno je stradala osoba S. S., 1966. godište

U tešanjskom mjestu Čifluk jutros se dogodila tragedija tokom lova, kada je, Enver Ć. upucao Senada S., saznaje “Avaz”.

Još nije poznato kako je došlo do ovog nesretnog slučaja, a iz policije su ranije izjavili da se sve dogodilo oko 5.15 sati.

– U mjestu Čifluk prilikom lova smrtno je stradala osoba S. S., 1966. godište. Ne znamo još detalje, odnosno da li je riječ o nesretnom slučaju – kazali su iz policije.

Avaz je objavio i fotografiju na kojoj se nalaze stradali Senad S. i Enver Ć.

Po okončanju uviđaja bit će poznate okolnosti ove tragedije.

Podsjećamo da su prije nekoliko dana iz Lovačkog društva “Kiseljak” Tešanj izdali obaviještenje koje je privuklo pažnju građana i izazvalo različite reakcije, mahom negativne. A u tom saopštenju od građana je praktično traženo da se klone izleta na području općine Tešanj nedjeljom, kako ne bi ugrozili sebi život?!

– Obavještavamo građane da predstojećeg vikenda u subotu i nedjelju, 5. i 6. juna 2021. godin, počinje lovna sezona na području općine Tešanj – u lovištu kojim gospodari ovo Lovačko društvo.

S tim u vezi, molimo sve izletnike, šetače, berače gljiva, bicikliste, motoriste i sve ostale koji borave u šumi nedjeljom, po mogućnosti redukuju svoje aktivnosti odnosno da budu naročito oprezni te da, zbog svoje sigurnosti, nose fluorescentne prsluke ili sličnu odjeću sa reflektujućim površinama, kako bi bili uočljivi i kako bi se izbjegle eventualne neželjene posljedice – naveli su u obavještenju Lovačkog društva „Kiseljak“.

Pogledajte u nastavku samo neke od komentara na društvenoj mreži Facebook na to saopoštenje…

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.