Crna hronika

Lukač: Uhapšen osumnjičeni, napad na Kovačevića nema veze s bilo kim iz vlasti

10/09/2018

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka danas su lišili slobode Marko Čolić (1987) iz Banjaluke koji se sumnjiči za napad na Vladimira Kovačevića, novinara BN TV, javlja Anadolu Agency (AA).

Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, na vanrednoj konferenciji za novinare u Banjaluci izjavio je da je potvrđeno da nema političke pozadine ovog napada i da ovaj napad nema veze sa bilo kim iz vlasti.

“Imao dovoljno argumenata i dokaza da možemo da potvrdimo da se radi o napadaču i Kovačević je prepoznao to lice, za drugim napadačima intenzivno tragamo. Tužilaštvo je napad okvalifikovalo kao pokušaj ubistva i sada je na tužilaštvu i sudu da urade svoj dio posla”, rekao je Lukač.

Prema njegovim riječima, nakon kriminalističke obrade lice lišeno slobode predano je u dalju nadležnost.

“MUP neće tolerisati da se novinari napadaju niti verbalno, a pogotovo ne fizički”, kazao je Lukač.

Darko Ćulum, direktor Policije RS-a, zahvalio je Kovačeviću na saradnji tokom istrage.

Željko Spasojević, načelnik PU Banjaluka, objasnio je da je osumnjičeni lišen slobode 8. septembra, a taj dan i sutradan izvršen je pretres na šest lokacija. Prema njegovim riječima, za vrijeme istrage izuzeto i je jedno vozilo, te da je saslušano deset osoba i privremeno izuzeto 16 predmeta.

M. Č. koji je od ranije poznat policiji, sumnjiči se da je 26. avgusta sa jednim ili više osoba upotrebom palica i fizičke snage nanio više povreda u predjelu glave i na taj način teško povrijedio Kovačevića.

Odgovarajući na pitanja novinara, učesnici konferencije rekli su da se M. Č. brani ćutanjem, te da ne mogu saopštiti više detalja iz istrage.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.