Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Maglaj zavijen u crno: Adin će biti ukopan danas, Ajnur sutra

mladici

Maglaj i Maglajlije su duboko ožalošćeni tragedijom porodica Dikedžić i Hodžić.

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u utorak nešto prije ponoći smrtno su stradali Ajnur Dikedžić (19) i Adin Hodžić (19), dok su četiri osobe povrijeđene, od kojih dvije teško. Nesreća se dogodila na magistralnom putu M-17, u naselju Poljice kod Maglaja.

Dženaza Adinu Hodžiću biće klanjana danas, 12. jula, nakon ikindije-namaza ispred džamije u Misurićima, a ukop će se obaviti na mezarju u Jelovcu, dok će se Ajnuru Dikedžiću dženaza klanjati u petak 13. jula, također nakon ikindije-namaza, ispred Kuršmlija džamije u Maglaju, a ukop će se obaviti na mezarju Turbe, prenosi portal Maglaj.net.

Teška je i duboka bol u njihovim porodicama, za Ajnurom i Adinom tuguju i njihovi brojni prijatelji, a Maglajlije duboko suosjećaju s tragedijom i bolom u njihovim porodicama.

Prema zvaničnim informacijama, u nesreći su učestvovala dva vozila BMW i jedan parkirani automobil. Tom prilikom na licu mjesta je poginuo Dikedžić, dok je Hodžić preminuo na putu do zeničke bolnice.

U nesreći je povrijeđeno još pet osoba, i to dvije teže i tri lakše.

Prema riječima Senada Suljakovića, vlasnika jednog ugostiteljskog objekta u koji su izlazili poginuli mladići, nikad nisu konzumirali alkohol.

Maglaj oplakuje dvojicu poginulih mladića: “Ne pamtimo veću tragediju”