Crna hronika

sud u sarajevu

Mahir Kuldija pušten na slobodu, ranjena Melisa ga nije mogla prepoznati

19/02/2020

Mešić, koja je zaposlena kao sekretarica u firmi na Baščaršiji, ranjena je 20. novembra 2019. sa dva hica kad je krenula na posao

Mahir Kuldija, koji je prije tri mjeseca uhapšen zbog sumnje da je na Baščaršiji hicima iz pištolja ranio Melisu Mešić, pušten je na slobodu, potvrdio je njegov branilac, sarajevski advokat Damir Kočo.

Advokat Kočo je pojasnio da je Tužilaštvo Kantona Sarajevo dostavilo prijedlog Sudu za ukidanje pritvora Kuldiji.

– U obrazloženju prijedloga je navedeno da se Kuldija pusti na slobodu na osnovu ocjene dokaza na okolnosti koje su bile osnov za predlaganje pritvora. To znači da nemaju dokaza – kazao je Kočo, prenosi Dnevni avaz.

Mešić, koja je zaposlena kao sekretarica u firmi na Baščaršiji, ranjena je 20. novembra 2019. sa dva hica kad je krenula na posao. Ranjena je u leđa i nogu te joj je jedan hitac prošao kroz pluća i zadobila je povrede opasne po život.

Žena se oporavila u bolnici, a kako se nezvanično saznaje, 42-godišnjakinja nije mogla prepoznati Mahira Kuldiju kao osobu koja ju je to jutro napala i ranila.

Advokat Kočo je ranije na sjednici u Kantonalnom sudu izjavio da je jedina osoba koja je prepoznala Kuldiju taksista koji ga je tog jutra vozio.

Svjedoci su opisali izvršioca kao osobu mršavije građe s kačketom i kapuljačom na glavi.

Mahir Kuldija je ranije osuđivan za pokušaj ubistva, za šta je izdržao kaznu zatvora od tri godine.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.