Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Majka bila mozak operacije pljačke mjenjačnice u Doboju

mjenjacnica
Foto: Nezavisne novine

Skoro dva mjeseca nakon što je osmislila i organizovala pljačku mjenjačnice u Doboju, Meliha S. (37) završila je iza rešetaka, a njena dva maloljetna sina, koje je sa sobom povela u razbojnički pohod, predati su u nadležnost Centra za socijalni rad, koji će odlučiti kome će biti povjereni na staranje, pišu Nezavisne novine.

Naime, Meliha S. se u noći 4. na 5. decembar sa svoja dva maloljetna sina i Sabitom S. (18), kojem je ona strina, a koji je u to vrijeme bio maloljetan, automobilom WV pasat dovezla do mjenjačnice “Kia”, koja se nalazi na ulazu u dobojsku zelenu pijacu, s namjerom da je opljačkaju.

Da bi sebi i svojim saučesnicima obezbijedila alibi, Meliha je s mlađim sinom otišla u Službu hitne pomoći Doma zdravlja i pod izgovorom da joj je loše zatražila je ljekarsku pomoć.

Dežurni ljekar ju je pregledao, a ona je potom uz uputnicu otišla u bolnicu “Sveti apostol Luka”, gdje je takođe ljekar obavio pregled. Za to vrijeme su njen stariji sin i Sabit “ordinirali” oko mjenjačnice.

“Dvojica maloljetnika su isključila uličnu rasvjetu koja osvjetljava mjenjačnicu, nakon čega su upotrebom podesnog predmeta provalili u istu, odakle su otuđili 15.000 KM, te je jedan od maloljetnika telefonom pozvao lice M.S., koje je potom naišlo putničkim vozilom i odvezlo ih do porodične kuće, gdje su podijelili novac”, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Nakon što su se domogli plijena, Melihu je pozvao njen sin, a službenici Policijske stanice Doboj 2, koji su u utorak pretresli porodičnu kuću i pomoćne objekte koje koriste Meliha i njeni sinovi, kao i Sabit, pronašli su i oduzeli mobilne telefone, dva kod nesavjesne majke i SIM karticu, dok je od Sabita oduzet jedan mobilni telefon.

Odnedavno punoljetni Sabit nakon izvršene kriminalističke obrade je pušten na slobodu, Meliha je uz izvještaj o izvršenom krivičnom djelu predata u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj, dok su njeni maloljetni sinovi pod nadzorom ovdašnjeg Centra za socijalni rad.

Ovaj slučaj pljačke mjenjačnice otkriven je u akciji kodnog naziva “Alibi”, koju je Policijska uprava Doboj realizovala u saradnji s Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS, a Meliha S., njen stariji sin i Sabit S. su osumnjičeni da su u saizvršilaštvu počinili krivično djelo teška krađa.

Protiv mlađeg Melihinog sina, saznajemo, neće biti vođen krivični postupak, jer se radi o djetetu mlađem od 14 godina, odnosno riječ je o učeniku nižih razreda osnovne škole.

Prema nezvaničnim informacijama, Melihini sinovi će biti kod bake, očeve majke, dok je ona u pritvoru, jer je navodno njihov otac na privremenom radu u inostranstvu.

Mjenjačnica “Kia”, koja je bila meta razbojništva, trenutno ne radi.