Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Majka nasrnula na učiteljicu u Vogošći: “Imala je krv po nosu, oko usta…”

Skola-Zahid-Barucija

U Osnovnoj školi “Zahid Baručija” u Vogošći danas je majka učenika prvog razreda fizički napala učiteljicu pa je na kraju intervenirala i policija, javlja Hayat.

Prema njihovom izvoru, dječak koji pohađa prvi razred, je nakon završene nastave krenuo kući i ušao u autobus koji ih dovozi do škole i vraća kući. Kako je vrijeme odmicalo, a on se nije pojavljivalo u kući, majka se zabrinula i zaputila se prema školi misleći da se njeno dijete još uvijek tamo nalazi. Ali kako dječaka nije bilo ni u školi, tražila je objašnjenje od učiteljice šta se desilo.

Po drugoj verziji priče, dječak je rekao učiteljici kako su mu roditelji kazali da ide kući s autobusom. Učiteljica mu je povjerovala i dozvolila da ide s drugom djecom. U međuvremenu je pred školu stigla majka dječaka i pitala gdje je on? Kada joj je rečeno da je kazao kako su mu, navodno, roditelji rekli da ide kući s ostalom djecom koja se voze autobusom, nastao je problem. Izašao je na jednoj od stanica ali nije znao naći put do kuće.

“U ovom slučaju škola ne snosi nikakvu odgovornost. Njeno dijete je zajedno sa drugom djecom sjelo u autobus koji ih vozi u naselja u kojima žive. Navodno, kada je izašlo iz autobusa nije znalo pronaći stan. I tu je nastao problem. Majka tog djeteta je bez razloga napala učiteljicu jer njena obaveza nije da se nakon nastave vozi sa učenicima u autobusu i dovodi ih do kućnih vrata”, priča nam izvor koji je želio ostati anoniman, a koji se u vrijeme incidenta našao u dvorištu škole.

Mada je intervenirala i policija, što je potvrdilo nekoliko roditelja, u policiji kažu da od jutros nisu imali intervencija u toj školi.

“Udarila je učiteljicu. Imala je krv po nosu, oko usta… Vrlo neprijatna situacija posebno zbog toga što se dogodila za vrijeme nastave”, govori jedan od roditelja.

Učiteljica je zbog ovog incidenta, kako saznajemo, zakazala vanredni roditeljski sastanak.