Majka nestale 12-godišnjakinje: Taj čovjek ima dvije žene, on bi da oženi i moju kćerku

Enisa Basic

Prije tri dana MUP-u Kantona Sarajevo prijavljen je nestanak maloljetne ženske osobe. Dvanaestogodišnja djevojčica u petak se iz svoje kuće udaljila u nepoznatom pravcu, a majka djevojčice tvrdi da ima saznanja o tome šta se zapravo dogodilo.

Emira Basić, majka nestale dvanestogodišnje Enise Basić, tvrdi kako se sve odigralo u petak oko 20:30 sati. Njena kćerka je dobila poruke na mobitel, nakon čega je u dogovoru s dvije osobe napustila kuću i udaljila se u nepoznatom pravcu.

– Ja sam tada skočila kao majka da idem u policiju da prijavim, on je poznat u policiji, poznato je da taj čovjek nije dobar, ni ta žena, kazala je Emira Basić za N1.

Enisina majka navodi kako je Enisa odvedena kako bi stupila u brak s muškarcem koji je odveo, i to kao treća žena.

– Taj čovjek ima dvije žene, on bi želio da moju kćerku oženi sa 12 godina, pošto su dvije nerotkinje, da bi mu moja kćerka bila žena s 12 godina. On bi ženio to dijete koje ne zna. Dijete nije spremno za taj brak, dodala je Basić

Iz MUP-a Kantona Sarajevo trenutno nema više informacija od onih da se za djevojčicom intenzivno traga.

– Dana 17.novembra 2017. god oko 22:05 u službene prostorije PU Stari Grad pristupila je građanka B.E. i prijavila da je istog dana u 19:30 iz kuće se udaljila u nepoznatom pravcu njena malodobna kćerka E. M. Policijski službenici o svemu su obavijestili kantonalno tužilaštvo i raspisali su potragu za navedenim licem i intezivno tragaju za navedenim licem”, kazala nam je Suvada Kuldija iz MUP-a KS.

Posjetili smo i adresu muškarca za kojeg Enisina majka tvrdi da je odveo njenu kćeru. Ženska osoba koju smo zatekli kaže kako njega tu nema već tri dana.

Prema članu 15 porodičnog zakona FBiH brak ne može sklopiti osoba koja nije navršila 18 godina života. Enisa i Emira su autobusom jutros u 8 sati trebale krenuti nazad u Njemačku – gdje i žive. Emira kaže kako joj je jedina nada da će joj se kćerka vratiti – živa i zdrava