Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Neizvjesno stanje

Maloljetnici povrijeđenoj kod Laktaša ljekari se bore za život

mahovljani
Foto: Srpskainfo

Pacijentkinja je primljena u teškom općem stanju i da su sve dalje prognoze u vezi sa njenim zdravstvenim stanjem krajnje neizvjesne i preuranjene

Sedamnaestogodišnja djevojka inicijala N.J., koja je jučer povrijeđena u teškoj saobraćajnoj nesreći u Mahovljanima kod Laktaša, i dalje je priključena na aparate za disanje, potvrđeno je iz banjalučke bolnice.

Dežurni ljekar Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske Bojan Tomanić je naveo da je pacijentkinja primljena u teškom općem stanju i da su sve dalje prognoze u vezi sa njenim zdravstvenim stanjem krajnje neizvjesne i preuranjene.

Maloljetnica je dovezena u Urgentni centar jučer u 03.10 sati sanitetskim vozilom Službe hitne pomoći Doma zdravlja Laktaši, a nakon dijagnostičke obrade, hospitalizovana je u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje.

Zdravstveno stanje drugog povrijeđenog u toj saobraćajnoj nesreći, Stefana Katića (1997.) iz Maglajana, trenutno je stabilno i on ostaje na daljem liječenju i praćenju u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Pacijent je, nakon dijagnostičke obrade, hospitalizovan u Službi za torakalnu hirurgiju UKC-a.

Načelnik Službe za torakalnu hirurgiju Marko Kantar kaže da je ovaj pacijent zadobio povrede glave i grudnog koša, njegovo zdravstveno stanje trenutno je stabilno i on ostaje na liječenju i praćenju u UKC.

Ovo dvoje mladih ljudi povrijeđeno je u saobraćajnoj nesreći jučer oko 02.30 sati, na magistralnom putu Klašnice-Topola, kada je u mjestu Mahovljani “golf 5” sletio s kolovoza.

Poginuo je Bojan Vuković (1997.) iz Aleksandrovca, kao i maloljetna A.K. (2001.) iz Maglajana, u općini Laktaši.