Manekenka traži suočavanje sa Darkom Elezom u Sremskoj Mitrovici

slobodanka tesic

Na nastavku suđenja bivšoj miss BiH Slobodanki Tošić, koja je optužena da je namamila Đorđa Ždralu na mjesto gdje je trebao biti ubijen, njezin odvjetnik Vlado Adamović tražio se da se napokon sasluša Darko Elez, koji je prema optužnici organizirao ovaj zločin.

Podsjetimo, Elez nije svjedočio niti u predmetu “Lutka” gdje se skupini njegovih suradnika iz BiH sudi da su bili dio njegove kriminalne bande, te da su u tri navrata pokušali ubiti suparničkog kriminalca Đorđa Ždralu.

Slobodanka se našla u optužnici zbog sumnje da je jednom prilikom namamila Ždralu na mjesto gdje su Elez i Anđelko Veljančić pucali na njega.

darko elez

Adamović se na zadnjem ročištu posebno osvrnuo na činjenicu da Darko Elez nikad nije saslušan, te naveo kako posebno inzistira na njegovom svjedočenju.

S obzirom na to da je bilo tehničkih poteškoća da Elez svjedoči u predmetu „Lutka“, Adamović je predložio da se odmah provjeri ispravnost te tehnike. Ukoliko ne postoje pretpostavke da Elez svjedoči na taj način, Adamović je predložio da „Sudsko vijeće, zajedno sa odbranom i optužbom ode u Sremsku Mitrovicu, koja je udaljena četiri do pet sati vožnje“. (Elez se nalazi u zatvoru u Sremskoj Mitrovici na izdržavanju pravomoćne presude)

“Znam da je ovaj način nepopularan, jer se mora napustiti sudnica, ali je zakonit i dozvoljen”, precizirao je Adamović, dodavši da je spreman i na rizik da Elez optuži Slobodanku.

“Dosad smo uvijek samo slušali tvrdnje Đorđa Ždrale”, kazao je Adamović, te dodao da je Đorđe Ždrale tri puta davao iskaz u policiji.

“U početku je prepoznao Veljančića i Eleza kao izvršitelje, da bi se tek treći put „prisjetio“ da mu je Slobodanka to „smjestila“, dodao je Adamović.

Slobodanka Tošić je dosad novinarima u više navrata ponavljala kako se ona spletom okolnosti našla između žestokih kriminalaca, te da ju je Ždrale tada proganjao, ali da ona nije pomogla Elezu namjestiti njegovo ubojstvo.

”Zašto Ždrale to o meni priča, morate pitati njega. Treba da ih je sram što su me uopšte doveli u vezu s ovim, ja sam tada imala samo 19 godina”, rekla je ranije Slobodanka.