Crna hronika

Pušten na slobodu

Manijak koji je u Hrasnici pokušao silovati djevojku “ne razlikuje dobro i zlo”

15/06/2019

Prema nezvaničnim saznanjima, a koja se nalaze u medicinskoj dokumentaciji osumunjičenog, procjena ljekara je da on ne razlikuje dobro i zlo

Muškarac koji je pokušao silovati djevojku u blizini haustora zgrade u kojoj živi u ilidžanskom naselju Hrasnica pušten je na slobodu.

Kako javlja Dnevni avaz, radi se o Eldaru Aščeriću. Njemu su određene mjere zabrane približavanja djevojci koju je napao, kao i zabrana napuštanja mjesta boravka.

Naređeno je i psihijatrijsko vještačenje osumnjičenog, a, kako se saznaje, njegov advokat uložio je u spis medicinsku dokumentaciju kojom se dokazuje da je navodno osoba s mentalnim poteškoćama.

Ovaj mučni slučaj izazvao je uznemirenje mještana Hrasnice, a napadnuta djevojka doživjela je veliku traumu. Od napasnika ju je spasio hrabri mladić Armin Žuga, koji je osumnjičenog zadržao do dolaska policije.

Prema nezvaničnim saznanjima, a koja se nalaze u medicinskoj dokumentaciji osumunjičenog, procjena ljekara je da on ne razlikuje dobro i zlo.

Prema dosadašnjim rezultatima istrage, osumnjičeni je djevojku pratio kada je izašla iz autobusa jer se vraćala s Ilidže, a na koncu ju je gurnuo niz stepenice i počeo joj trgati odjeću. Težu posljedicu spriječio je Žuga, koji se igrom slučaja našao na licu mjesta.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.