Crna hronika

SVJEDOK PUŠTEN NA SLOBODU

Markonac ubio sunarodnjaka u Sarajevu, zadržan je u Tužilaštvu KS

01/09/2020

Policiji je sinoć oko 19.00 sati prijavljeno da je u Kasindolskoj ulici, u opštini Ilidža, došlo do tuče između više lica

Marokanac osumnjičen da je na području sarajevske opštine Ilidža ubio migranta zadržan je u Tužilaštvu Kantona Sarajevo na ispitivanju, dok je drugi koji je uhapšen zajedno s njim dobio status svjedoka i pušten je na slobodu, izjavila je portparolka kantonalnog Tužilaštva Azra Bavčić.

Ona je navela da će postupajući tužilac u zakonskom roku od 24 časa odlučiti o daljim mjerama.

“Drugi je pušten na slobodu, budući da je u ovom predmetu dobio status svjedoka“, precizirala je Bavčićeva u izjavi medijima.

Policiji je sinoć oko 19.00 sati prijavljeno da je u Kasindolskoj ulici, u opštini Ilidža, došlo do tuče između više lica.

Policija je odmah izašla na mjesto događaja, te tu zatekla nepoznatog muškarca kako leži na cesti, čiju je smrt konstatovao ljekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć.

Radeći na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, policajci su nešto iza 23.00 sata pronašli i uhapsili 20-godišnjeg Marokanca, koji se sumnjiči za ubistvo, te 25-godišnjeg Marokanca, koji se sumnjičio da mu je pomogao poslije učinjenog krivičnog djela.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.