mostar

Maskirane osobe napale građane i polupale kladionicu, pobjegli su u “zlatnom” BMW-u

napad

U potragu za počiniteljima uključene su sve patrole policije, a na mjesto događaja izašli su djelatnici krim. policije koji su izvršili uviđaj

Grupa maskiranih osoba u nedjelju navečer palicama i drugim predmetima oštetila je kladionicu Sport Plus Win i UO Qvatro u Opinama te ozlijedila jednu osobu iz Mostara.

“PS Mostar Centar su 4. septembra izvijestili građani da grupa maskiranih osoba pravi nered te da lupaju stakla na kladionici Sport Plus Win u Opinama”, saopćeno je u ponedjeljak iz MUP-a HNK.

Kako se navodi, na lice mjesta upućene su patrole policije koje su utvrdile da su navedene osobe palicama i drugim predmetima oštetile kladionicu Sport Plus Win i UO Qvatro, te da su ozlijedili M.G. (1969.) iz Mostara, nanijevši mu neutvrđen stepen ozljeda.

Iz MUP-a ističu kako su maskirane osobe s lica mjesta pobjegle vozilima marke BMW zlatne boje, Renault Clio tamno plave boje i Golfom II crvene boje.

U potragu za počiniteljima uključene su sve patrole policije, a na mjesto događaja izašli su djelatnici krim. policije koji su izvršili uviđaj, dodaje se u saopćenju

Kako javlja Bljesak, neredi su se dogodili u nedjelju u 22:30 kada je nekolicina huligana palicama napala građane u mostarskom naselju Opine i porazbijala invertar u obližnjem kafiću i na kladionici.

Prema izjavama očevidaca, jedna osoba prevezena je kolima hitne pomoći u Kantonalnu bolnicu “Dr. Safet Mujić” Mostar gdje joj je pružena pomoć.