Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Masovna tuča u Sarajevu, jedna osoba teško povrijeđena

policija13

Sinoć oko 18.55 sati na Trgu žrtava Srebrenice, općina Novo Sarajevo prvo je izbila svađa, a potom i tuča u kojoj je učestvovalo više osoba.

Sarajlija O. Đ. i O. V. iz Srebrenika, putukli su se sa O.S. i O.J. obojica iz Sarajeva. U tuči je najdeblji kraj izvukao O.Đ. koji je zadobio povrede glave i prevezen je na KUM UKCS, piše novinska agencija Patria.

Ljekari su konstatovali teške povrede, fraktura vilice te je O.Đ. zadržan na daljnjem liječenju. Tokom tuče, njih četvorica su oštetila i VW Polo, vlasništvo E.H. iz Sarajeva, a koje koristi O.V.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krvična djela učestvovanje u tuči, oštećenje tuđe stvari i nanošenje teških tjelesnih povreda policajci Druge PU su oko 20.10 sati uhapsili O.V. rođen 1988. godine iz Srebrenika, O.J. rođen 1993. godine iz Sarajeva i O.S. rođen 1987. godine iz Sarajeva.

Uhapšeni su predati u prostorije Odsjeka za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. O događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, saopćeno je iz MUP-a KS.