Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

breza

Meliha smrtno stradala kada joj je fen upao u kadu dok se kupala

meliha sokic

Još se utvrđuje da li se radi o nesretnom slučaju ili o samoubistvu, kaže Alić

Teška tragedija potresla je prekjučer Brezu nakon što je otkriveno da je Meliha Sokić (29) iz mjesta Potkraj stradala od strujnog udara.

Nesretna Sokić doživjela je nesreću ušavši u kadu punu vode kad je, pod još nerazjašnjenim okolnostima, u kadu upao fen, što je izazvalo jak strujni udar, od kojeg je na mjestu podlegla.

Dok policija istražuje da li se radi o nesretnom slučaju ili o samoubistvu, od izvora bliskog istrazi Dnevni avaz saznaje da za sada sve upućuje na to da je 29-godišnjakinja odlučila dići ruku na sebe.

Prema riječima Aldine Alić, portparola Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK), koja je potvrdila saznanja, prijavu o ovom slučaju zaprimili su u nedjelju u 18.40 sati.

– Još se utvrđuje da li se radi o nesretnom slučaju ili o samoubistvu. Uviđajem na mjestu događaja utvrđeno je da nema elemenata krivičnog djela. Prema nalogu tužioca, koji je i rukovodio uviđajem na terenu, tijelo je prevezeno u JKP “Gradska groblja”, gdje će biti obavljena i obdukcija – kaže Alić.

Ovaj šokantni slučaj pogodio je brojne mještane Breze koji poznaju porodicu Sokić. Njen suprug, inače, radi u rudniku te imaju sina.

Svi su oni imali isključivo riječi hvale za ovu porodicu, a niko od njih ne zna šta je uzrok tragedije.

– Našli su je s fenom u kupatilu. Šta se tu dešavalo, samo dragi Bog zna. Tragedija, ostade maksum bez majke, da vam srce pukne – komentirali su mještani.