Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tomislavgrad

Mercedesom sletio s ceste, pa preminuo u autu prolaznika koji su ga povezli

policija traka ilustracija fena (1)

Nakon nesreće B.R. je izašao iz vozila i zatražio pomoć od prolaznika koji su u tom trenutku prolazili tim dijelom puta da ga povezu do obližnjeg ugostiteljskog objekta

Na magistralnom putu Tomislavgrad – Posušje u mjestu Bukovica u nedjelju u 18.10 sati dogodila se prometna nesreća u kojoj je B.R. rođen 1956. godine u mjestu Roško Polje upravljajući motornim vozilom marke “Mercedes” izgubio kontrolu nad vozilom i sletio s ceste.

Nakon nesreće B.R. je izašao iz vozila i zatražio pomoć od prolaznika koji su u tom trenutku prolazili tim dijelom puta da ga povezu do obližnjeg ugostiteljskog objekta, a radilo se o osobama iz Zavidovića koji su se kretali motornim vozilom marke “Ford”, što su oni i učinili, saopćio je MUP Kantona 10.

Nakon kraće vožnje u jednom trenutku B.R. je pozlilo te je izgubio svijest. Nakon toga su na mjesto događaja pozvani djelatnici Hitne medicinske pomoći DZ Tomislavgrad i djelatnici PP Tomislavgrad, gdje dežurni doktor nakon pregleda tijela konstatirana smrt B.R..

Uviđaj na mjestu događaja obavili su djelatnici PU Tomislavgrad, a o svemu je upoznat dežurni kantonalni tužitelj, nakon čega je tijelo preminulog predano porodici, stoji u saopćenju.