Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nastavljena potraga

Misteriozni slučaj Hurije Hadžić

873×400

Članovi njene porodice su tokom jučerašnjeg dana potvrdili da je posljednji put viđena u Mostaru

Već pet dana traje potraga za Hurijom Hadžić iz gračaničke mjesne zajednice Piskavica.

Članovi njene porodice su tokom jučerašnjeg dana potvrdili da je posljednji put viđena u Mostaru.

Ona je prema informacijama koje su dali iz porodice, ona se automobilom dovezla do Konjica, gdje su i oni krenuli da je preuzmu.

Hurija je visoko građena, ima plavu kosu do ramena, posljednji put je bila obučena u crne helanke, crne čizme, i plavu jaknu. Posljednji put kada je viđena imala je crni ceker u rukama.

Članovi porodice ističu da je riječ o osobi koja je narušenog psihičkog zdravlja, te da im je svaka informacija o njenoj lokaciji ili bilo kakvo drugo saznanje dragocjeno.

Porodica otkrila detalje

Kako je ranije osve sedmice ispričala njena majka Fahrija, Hurija je prošle sedmice otputovala u Sarajevo zbog poslovnih obaveza. U petak je javila da se vraća iz Sarajeva, ali umjesto u Gračanicu, zaputila se u Konjic iz nepoznatih razloga.

Fahriju su u noći sa subote na nedjelju, u 1:30 poslije ponoći kontaktirali iz Policijske stanice sa informacijom da se kćerka nalazi u Policijskoj stanici Konjic, međutim kada je Fahrija sa članovima porodice stigla u Konjic, Hurija se udaljila iz stanice, ostavivši automobil, ključeve i dokumente.

Posljednje informacije koje su stigle do članova porodice jesu da je Hurija stigla u Mostar. Ove informacije dala je djevojka koja je s njom navodno sjedila u autobusu. Sa sobom je imala knjigu o arheologiji, a saputnici je pričala da istražuje stećak koji se nalazi u Mostaru.

Svi koji imaju bilo kakvu informaciju mogu nazvati kontaktirati porodicu na 061 843 980, ili najbližu policijsku stanicu.