naselje buča potok

Mladić (19) ubijen u Sarajevu, traga se za šest osoba, jedna uhapšena u Živinicama

Sarajevo: Velik broj policajaca osigurava Povorku ponosa koja počinje danas u podne
14.08.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Velik broj policajaca osigurava Povorku ponosa koja pocinje danas u 12 sati. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Razmjenjujući operativna saznanja sa MUP TK – PU Živinice, pronađen je i lišen slobode A. A., rođen 1981. godine, nastanjen u Sarajevu, koji se nakon izvršenja krivičnog djela dao u bjekstvo

Osoba inicijala E. A. (2002.) smrtno je stradala u još nerazjašenjim okolnostima u utorak u ulici Adema Buće u Sarajevu. U vezi s tim, uhapšena je jedna osoba, a za ostalim osumnjičenima se traga.

Naime, u utorak, 7. septembra u 18.15 sati Četvrta PU je obaviještena da je u ulici Adema Buće, općina Novi Grad Sarajevo, jedna osoba povrijeđena u tučnjavi.

Izlaskom na mjesto događaja, policijski službenici su zatekli jednu mušku osobu koja nije davala znakove života, a za koju je ljekar konstatovao da je smrtno stradala.

Uviđaj su obavili dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, te je provjerama utvrđeno da se radi o E. A., rođenom 2002. godine i nastanjenom u Sarajevu, objavljeno je na službenoj stranici MUP-a Kantona Sarajevo.

Kako se nadalje navodi, tijelo preminulog je prevezeno u prosekturu Bare, gdje će po nalogu tužioca biti obavljena obdukcija.

Poduzimajući operativne mjere i radnje na rasvjetljavanju krivičnog djela ubistva, policijski službenici su došli do saznanja de se u vezu s tim može dovesti više osoba za kojima se traga, a čiji identitet je poznat policijskim službenicima.

– Razmjenjujući operativna saznanja sa MUP-om TK – PU Živinice, pronađen je i lišen slobode A. A. (1981.), nastanjen u Sarajevu, koji se nakon izvršenja krivičnog djela dao u bjekstvo. Pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva KS, policijski službenici Uprave policije MUP-a KS nastavljaju dalji rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju spomenutog krivičnog djela, kao i pronalasku ostalih osumnjičenih – navode iz MUP-a KS.